15 Temmuz 2010 Perşembe

SAUNAYI EVİNİZE GETİRMEYE NE DERSİNİZ


Saunayı Evinize Getirmeye Ne Dersiniz?

Önceden sauna ihityacı karşılamak için spor salonlarına, hamamlara yada otellere gitmek gerekiyordu. Artık durum farklı. Her boyutta tasarlanmış olan sauna sobaları sayesinde sizde evinizin küçük bir köşesini saunaya çevirebilirsiniz. Örneğin banyonun bir bölümünü, balkonunuzu, yatak odanızın bir bölümünü yada ikinci bir tuvaletiniz varsa saunaya çevirebilirsiniz.
Evde saunanın ne faydası mı var? Evdeki saunanız diğer saunalardan daha hijyenik olacaktır ve istediğiniz her an kullanımınıza açık olacaktır.
Tabi ki saunanızı kurarken dikkat etmeniz gereken hususlar da bulunmaktadır. Alacağınız soba taşlarının ısıyı iyi derecede iletmesi gerekmektedir. Doğa üzerinden dikkat ve özenle seçilen taşların yüzeyleri irkaç kırığa sahip oluyor. Bu kırıkların görevi ise üzerlerine dökülen suyu çabuk ve homojen olarak buharlaştırmaktır. Genellikle küçük ve düşük tüketimli sobalar için 50-100 mm arasında olan taşlar öneriliyor. Diğer büyük boyutlara sahip olan sobalar için ise 100-150 mm arasında olan taşların kullanılması tavsiyeler arasında…
Isının ve izalasyonun yeterli randumanı vermesi için kapıların dayanıklı bir yapıda olması gerekiyor. İyi çalışan, sağlam, izolesi sağlam yapılmış ve ısıya yeterli dayanıklılık gösterebilcek kapılar seçilmelidir. Darbeye de dayanıklı olması bir başka tercihtir.
Sauna kullanımı elektrik faturanızı da çok fazla etkilemez. Sauna yapımında genellikle 8 cm civarında folyolu cam yünü kullanılıyor. Amaç ısı kaybını önlemek ki yeteri derece de önlenmiş oluyor. Ayrıca sauna odalarında kullanılan sobalar da termostatlı olduğu için, içerideki sıcaklık yeterli bir dereceye ulaştığında otomatik olarak kanıyor. Buda elektrikte tasarruf yapmamızı sağlıyor. 30 günde ortalama 20 kez saunayı kullandığınızı var sayarsak faturanıza 30-50 tl arasında bir fark yansıyacaktır. Bu da dışarıdaki saunalarla kıyaslanırsa karda olduğunuzun kanıtı olur.
Elektrik kesintilerinde bile oda sıcaklığı kendini koruyor. Volkanik taşların soğuması zaman aldığı için 1 saat kullandığınız sauna elektrik kesilse bile yaklaşık 1 saat daha kullanılabiliyor bu sayede.
Temizlik konusu ise sadece nemli olarak bir bezle silinmesinden ibaret. Başka herhangi bir eklentiye ihtiyaç duymanıza gerek yok.
Bir saunanın yaklaşık maaliyeti 2000-10000 arasında değişiyor. Tabi ki kalitesine, malzemesine, işçiliğine göre. Elektrik tesisatı hazır olanyerlerin montajı ise bir gün içerisinde hazır hale getirilebiliyor.
Kesinlikle Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar
Evinize sauna yaptırmak ve kulanmak keyifli olacaktır. Fakat bu keyfe yolculuk etmeden önce yapmanız gereken bazı işlemler bulunmaktadır. Öncelikle kesinlikle doktor tarafından bir sauna yasağınızın bulunmaması gerekiyor. Astım ve nefes darlığı ile ilgili bir hastalığınız bulunuyorsa kesinlikle kullanmamalısınız. Sauna ihtiyacınızı 10 dk gibi sürelerle sınırlayınız. Çıkınca soğuk bir duş iyi gelecektir.
Pekala bu saunanın hiç mi faydası yok diyebilirsiniz? İşte faydaları :
1. Vücudun sıcaklık artışının sağlanması kendi kendini hastalıktan koruması için gereken antikor üretimini fazlalaştırıtıyor.

2. Vücuda genç ve dinamik bir görünüm kazandırır.

3. Vücudun toksin dengesini terleme sonucunda sağlıyor.

4. Vücuttaki kalorileri yakmaya yardımcı oluyor.

5. Solunum yollarının düzgün çalışmasına yardımcı oluyor.

6. Vücudun dış etkenlere karşı direnç kazanmasını sağlıyor ve kalp dahil birçok organın egzersiz yapmasını sağlıyor.

7. Sauna sıcaklığında toksinlerin yeterince atılması, dinlenme, soğuk su ile yapılan duş kan doşımının düzenli olması nedeniyle tarifsiz bir rahatlama ve huzur sağlıyor.

8. Sağlıklı, düzenli, rahat ve deliksiz bir uyku sağlıyor.
Digg Google Bookmarks reddit Mixx StumbleUpon Technorati Yahoo! Buzz DesignFloat Delicious BlinkList Furl

1 yorum: on "SAUNAYI EVİNİZE GETİRMEYE NE DERSİNİZ"

Unknown dedi ki...

http://aksesuaralemi.blogspot.com/

http://aksesuaralemi.blogspot.com/feeds/posts/default

http://aksesuaralemi.blogspot.com/feeds/comments/default

http://aksesuaralemi.blogspot.com/2010/07/saunayi-evinize-getirmeye-ne-dersiniz.html

Yorum Gönder